Olofströms Pistolskytteklubb

Pistolskytte

Något för dig!

Är du nyfiken på pistolskytte? Har du ljust till att prova på eller börja skjuta?
Då är du på rett sida. I Olofströms Pistolskytteklubb bedriver vi pistolskytte med krutvapen.

BÖRJA SKJUTA MED KRUTVAPEN

För att börja med pistolskytte med krutvapen så måste du gå kurset ”Säkerhet För Pistolskytte”. Dette kurset är obligatorisk för alla som vill börja å skjuta med krutvapen i klubben. Kurset lägger huvudvikten på SÄKERHET, båda för dig själv och alla oss andra, men vi går också igenom hurdan man ska lada, sikta, avfyra vapnet och mycket mer så du ska vara säker när du kommer på en av våra träningar. Du får skjuta med båda pistol och revolver i caliber .22 LR. Om du endast önskar att prova på - är detta kurset en ypperlig andledning.

OBS: Är du under 18 år så måste målsman vara med vid kurset, lägste ålder: fylla 14 i år.

”SÄKERHET FÖR PISTOLSKYTTE” KURSET

Information:
Kurset går som oftast på lördagar i klubblokalen på  skjutbanan.
Kurset kostar kr. 500 som betalas vid uppmöte och inkluderar lån av vapen och 50 st. kaliber .22lr ammunition. Kurset varar ca 3 timmar och innehåller båda teori och praxis. Du måste anmäla dig på förhand då det är begränsat antal platser.

Vad måste jag ha med mig:
ID kort med foto, Pengar, Papper och Penna, Gott humör och positiv inställning, Kläder etter väder (vi är för det mesta utomhus), låga sko som är goda att stå i.

Vad bör jag ha med mig:
Något å äta och dricka, papper och penna. Hörselskydd och Skyddsglasögon om du har.

Vad måste jag göra före kurset?
Kolla igenom ”Skjut handboken”.

OBS: Du måste förstå svenska skriftlig och muntlig då skjut kommandon och utbildnings material är på svenska.


Intresse anmälan


Kurset "Säkerhet För Pistolskytte"


Alla fält märkt med * måsta fyllas i
Är du under 18 år, så fyll i målsmans uppgifter i "Meddelande" fältet

 
 
 
 
 
 
 
 

Vad etter jag har gått kurset ”Säkerhet För Pistolskytte”?

Om du är säker på att du vill börja i Olofströms Pistolskytteklubb kan du ansöka om medlemsskap och vara med på träningar och efterhand delta i tävlingar. Hela tiden fram till du kan få lov till å ansöka om eget vapen får låna en av klubbens pistoler eller revolvrar på träningarna, men du må betala för den ammunition du använder.

Om du inte är helt säker på att du vill börja i Olofströms Pistolskytteklubb har du möjlighet till å vara med på några träningar till för att känna av om detta är något för dig.

Vi har hörselskydd att låna ut, men vi rekommenderar att man anskaffar sina egna hörselskydd och skyddsglasögon av en bra kvalitet beräknat att användas vid skytte.

På vår bana på Björnsjövägen har vi vårt klubbhus, 2 skjuthallar med 20 skjutplatser i varje på 25m och 1 skjuthall med 10 skjutplatser på 50m. Det finns många olika pistolskytte program/grenar, vi tränar på fler av dom, en kort info till dom olika pistolskytte program/grenar vi tränar finner du här. Se vår kalender för träningsprogram och träningstider.

VILL DU VETA MER OM PISTOLSKYTTE FÖRE DU ANMÄLAR DIG TILL KURSET ”SÄKERHET FÖR PISTOLSKYTTE”


Litt om skytte
Skytte är en individuell sport, faktiskt en av världens största, med över 75 miljoner aktiva i samtliga grenar. En del av tjusningen med att hålla på med skytte är att oavsett om du är kille eller tjej, ung eller gammal, lång eller kort, stark eller svag så har du möjlighet att hålla på med skytte som idrott. Skytte är dessutom, tillsammans med några få andra idrotter unika med att både killar och tjejer tränar och tävlar i samma klass där man deltar på lika villkor.

Hur gammal måste jag vara?
Som pistolskytt kan man vara i princip hur ung eller hur gammal som helst. Så länge man kan uppföra sig på ett betryggande sätt och ha respekt för vårt idrottsredskap. Vår föreningar har dock en gräns på minst fylla 14 år i gällande kalenderår för krutskytte.

Vad kostar det?
Att ha skytte som fritidsaktivitet är relativt billigt. Medlemsavgift för en junior i 2023 var endast 100 kr/år, gällande medlemsavgifter finner du här. I tillägg kommer avgift pr. träning för ammunition och tavlor, avgift till förbund och licenser när man börjar tävla osv. gällande priser finner du under träningstider. Pistoler och övrig utrustning finns att låna i föreningen. Först när man har bestämt sig för att satsa på pistolskyttet är det aktuellt med egen utrustning.

unsplash