Olofströms Pistolskytteklubb

Pistolskytte - Något för dig!

Är du mellan 14-20 år och har lust till att börja skjuta

Ta del av vår Ungdomskampanj: ”UPS” Ung Pistol Skytt

Vi bjuder på

  • Kurset ”Säkerhet För Pistolskytte” (värde 500kr)
  • Prova på Medlemskap (upptill 6 träningar)
  • 50% rabatt på klubbammunition (Caliber .22lr, gäller 1 år från du har gått ”Säkerhet För Pistolskytte” kurset)
  • 50% rabatt på första medlemsavgiften till klubben (avgift till SPSF och licens tillkommer när man vill tävla över klubb nivå)
Stacks Image 231

Vad kräver vi av dig

  • Du ska minst fylla 14 år och max fylla 20 år i gällande kalenderår
  • Du ska vara ansvarsfull, ha gott humör och positiv inställning till att skjuta som idrott och hobby
  • Är du under 18 år måste målsman vara med vid kurset ”Säkerhet För Pistolskytte”, vi rekommenderar att målsman deltar på kurset ”Säkerhet För Pistolskytte”
  • År du under 18 år måste båda målsmans skriftlig samtycka till att du får vara ”Prova på Medlem”, det bästa är om målsman är med på träningar iallafall under tiden som som ”Prova på Medlem”
  • Att du i loppet av tiden som ”Prova på Medlem” ansöker om medlemskap om du vill fortsätta att skjuta

OBS: Du måste förstå svenska skriftlig och muntlig då skjut kommandon och utbildnings material är på svenska.

Hurdan ta del av ”UPS”

Om du vill ta del av vår ungdomskampanj ”UPS” börjar du med att anmäla dig till ett av våra kurs ”Säkerhet För Pistolskytte” kom i håg att kryssa i ”UPS”. Om du är under 18 år, fyll i målsmans uppgifter (namn, adress, postadress, mobilnr, epost och personnr) i fältet ”Meddelande text:” Om målsman också vill delta på samma kurs ange det i samma fält (kom i håg att målsman iallafall måste vara med vid kurset). Du får et meddelade om du har fått plats på kurset eller ej.

Kurset håller vi på vår 25m skjutbana, Björnsjövägen. Det är samme ställe som vi har all vår skjutning med krutvapen. Kurset är obligatorisk för alla som vill börja å skjuta med krutvapen i klubben och lägger huvudvikten på SÄKERHET, båda för dig själv och alla oss andra.
Stacks Image 332
Vad vidare
Om du består kurset ”Säkerhet För Pistolskytte” får du ett ”UPS Nybörjarkort”. Detta kortet ger dig rått till: Delta på våra träningar med ett ”Prova på Medlemskap” (upptill 6 träningar), 50% rabatt på klubbammunition (Caliber .22lr, gäller 1 år från du har gått ”Säkerhet För Pistolskytte” kurset), 50% rabatt på första medlemsavgiften till klubben (avgift till SPSF och licens tillkommer när man vill tävla över klubb nivå). År du under 18 år får du också et schema som dina målsman måste fylla i och underteckna (före du kan träna vidare), det är en fördel om målsman kan vara med vid träningarna.

Du får låna en av klubbens pistoler eller revolvrar på träningarna, ammo måsta du köpa. Vi har hörselskydd att låna ut, men vi rekommenderar att man anskaffar sina egna hörselskydd och skyddsglasögon av en bra kvalitet beräknat att användas vid skytte.

På vår bana på Björnsjövägen har vi vårt klubbhus, 2 skjuthallar med 20 skjutplatser i varje på 25m och 1 skjuthall med 10 skjutplatser på 50m. Det finns många olika pistolskytte program/grenar, vi tränar på fler av dom, en kort info till dom olika pistolskytte program/grenar vi tränar finner du här. Se vår kalender för träningsprogram och träningstider.
Stacks Image 314
Före kurset måste du:
Läs båda delarna av ”Skyttekortet” och kolla igenom ”Skjut handboken”. Prova skjut simulatorn, länkar finns här: Nyttiga Länkar. Ta gärna del av dom andra länkarna också.

Vad måste du ha med dig:
ID kort med foto, Papper och Penna, Gott humör och positiv inställning, Kläder etter väder (vi är för det mesta utomhus), låga sko som är goda att stå i.

Vad bör du ha med dig:
Något å äta och dricka. Hörselskydd och Skyddsglasögon om du har.
Stacks Image 336

Anmäl dig snarast
Begränsat antal platser

OBS: Rabatterna i ”UPS” kan inte kombineras med andra rabatter och gäller endast intill vidare. Det förutsetts att man ansöker om medlemskap mens man är ”Prova på Medlem” för att fortsatt ha rätt till rabatterna. Om man inte följer klubbens stadgar, regler och skjutledarens kommando, förlorar man rätten till rabatterna, kan bortvisas, nekas medlemskap och mer.

Stacks Image 235
Stacks Image 238
Stacks Image 240

Vill du veta mer om pistolskytte före du anmälar dig till kurset ”Säkerhet för Pistolskytte”

Litt om skytte
Skytte är en individuell sport, faktiskt en av världens största, med över 75 miljoner aktiva i samtliga grenar. En del av tjusningen med att hålla på med skytte är att oavsett om du är kille eller tjej, ung eller gammal, lång eller kort, stark eller svag så har du möjlighet att hålla på med skytte som idrott. Skytte är dessutom, tillsammans med några få andra idrotter unika med att både killar och tjejer tränar och tävlar i samma klass där man deltar på lika villkor.

Hur gammal måste jag vara?
Som pistolskytt kan man vara i princip hur ung eller hur gammal som helst. Så länge man kan uppföra sig på ett betryggande sätt och ha respekt för vårt idrottsredskap. Vår föreningar har dock en gräns på 7 år i målsmans sällskap för luftpistolsskyttet, och minst fylla 14 år i gällande kalenderår för krutskytte.

Vad kostar det?
Att ha skytte som fritidsaktivitet är relativt billigt. Medlemsavgift för en junior som endast skjuter luftpistol är f.ex. för 2019 endast 50 kr/år, gällande medlemsavgifter finner du här. I tillägg kommer avgift pr. träning för ammunition och tavlor, gällande priser finner du under träningstider. Pistoler och övrig utrustning finns att låna i föreningen. Först när man har bestämt sig för att satsa på pistolskyttet är det aktuellt med egen utrustning.

Simulator
Prova skjut simulatorn, men kolla in siktebilde instruktionen först.
OBS: Det rekommenderas att skjut simulatoren öppnas i en Google Chrome webbläsare och den kräver att Flash är aktiverat.

Ennu mer…
För att få veta mer om pistolskytte klicka här eller här. Se också vår sida med nyttiga länkar.


Välkommen önskar
Olofströms Pistolskytteklubb

För att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer om cookies och vår sekretesspolicy här…